Rich Emulsion kommer tillbaka och blir ännu bättre

Vår populära ansiktskräm Rich Emulsion är tyvärr slut i lager och kommer åter i början av april. Vi ber om ursäkt för detta då vi vet att ni är många som vill fortsätta att använda Rich Emulsion i hudvårdsrutinen. Det är svårt att förutse efterfrågan när man lanserar något helt nytt och vi kommer nu att jobba hårt för att försöka undvika att denna situation uppstår igen.

När Rich Emulsion kommer tillbaka gör den inte bara det i en större flaska på 50ml (vi har lyssnat på er feedback!), vi har även uppdaterat formuleringen och gjort den ännu bättre. Under hösten vidareutvecklade vi formuleringen till vår Rich Emulsion vilket ligger i linje med vår strategi att alltid utveckla våra formuleringar i takt med att det finns ny forskning eller att vi utforskat nya ingredienser med bra resultat. Tillsammans med mikrobiomföretaget Gutfeeling labs utförde vi även en studie på den nya Rich Emulsion där vi undersökte krämens påverkan på hudmikrobiomet – med spännande resultat. Läs mer om resultaten från studien samt ta del av information gällande kommande prisförändringar på Rich Emulsion nedan.

Information om kommande prisförändringar på Rich Emulsion

Vi ökar storleken på Rich Emulsion från 30ml till 50ml – vilket har en positiv effekt på priset på produkten. Då efterfrågan på våra produkter har ökat stort sedan vår lansering förra året samt att vi lanserar flera nya produkter under detta år, har det resulterat i att vi kan tillverka större volymer och därmed hålla priset nere på Rich Emulsion. Tack vare detta, kommer vi enbart att öka priset på Rich Emulsion med 50kr – det nya priset blir alltså 599kr. Det här ligger helt i linje med vår ambition att hela tiden försöka förbättra våra produkter för både din hud och plånbok. 

Resultat från studie med Gutfeeling Labs

Skinome Project har tillsammans med Gutfeeling Labs utfört en studie där vi har undersökt hur hudens goda bakterier påverkades vid användning av vår nya Rich Emulsion-formulering jämfört med en traditionell hudkräm. Studien leddes av vår kemist Emilia Santamaria och nedan är en sammanfattning av resultaten. 

I studien undersökte vi hur konserveringsmedel påverkar hudfloran (=hudmikrobiomet). Vi lät 15 personer i åldrarna 23–45 år använda en uppsättning av traditionella produkter, ansiktskräm och rengöringskräm (vi valde bästsäljande hudvårdsprodukter i Sverige) på ena ansiktshalvan och formuleringar utvecklade av oss på Skinome Project på den andra ansiktshalvan. Vi tog bakterieprover och mätte alla personer med en s.k. Antera 3D-kamera som är speciellt utvecklad för att kunna skanna och mäta huden baserat på olika parametrar som t.ex. rödhet, rynkor, porer, textur/jämnhet, mm. Studien utfördes dubbelblint, vilket betyder att varken vi eller testpersonerna visste om vilken kräm som användes på vilken sida under studiens gång. Efter bara tre veckor såg vi att Skinome-produkterna utan konserveringsmedel gav ett ökat antal unika arter av hudfrämjande bakterier i huden samt att samma sida fick en jämnare hudstruktur och mindre rödhet jämfört med sidan där den traditionella produkten hade använts.

Även om testpanelen var liten, så visade resultaten av denna studie att produkter utan onödiga tillsatser ger bättre hudhälsa och främjar hudens mikrobiom. Detta är den första studien som gjorts på hur mikrobiomet i ansiktet påverkas av konserveringsmedel i hudvård, men det är definitivt inte den sista då vi tillsammans med andra forskare och partners kommer att fortsätta att undersöka hur huden påverkas av traditionella konserveringsmedel och hur huden kan stärkas av mikrobiomvänliga formuleringar.

Ännu mer information om den uppdaterade formuleringen i Rich Emulsion kommer inom kort.