Välkommen till Skinome Project

Min resa som entreprenör och grundare till Skinome Project började när jag bestämde mig för att skriva en bok som publicerades i april 2019 under namnet Hudbibeln. Målet med Hudbibeln var att förklara den senaste vetenskapen och min forskning om huden på ett enkelt sätt och därmed vägleda och ge hudvårdsanvändare ett verktyg till att fatta de bästa besluten för sin hud. Jag kunde aldrig ana vilken otrolig respons jag skulle få och det har varit fantastiskt att läsa alla meddelanden, e-post och till och med handskrivna brev som jag har fått.  

Om du har läst min bok har du förmodligen förstått att jag vill se en förändring inom hudvårdsindustrin. Mot bakgrund av den senaste vetenskapen och forskningen måste vi ompröva hur hudvårdsprodukter tillverkas och fokusera på vad som är bäst för vår hud. Efter utgivningen av boken och baserat på den respons jag fick insåg jag att i stället för att vänta på att denna förändring skulle ske, kunde jag ta saken i egna händer och se till att förändringen blev av.  Som ett resultat grundade jag Skinome Project som speglar min och andra forskares ambition att skapa en positiv förändring i hudvårdsbranschen.

AMBITIONEN ÄR ATT GÖRA KUNSKAPEN OM HUDEN MER LÄTTILLGÄNGLIG. DÄRMED KAN VI FORSKARE, ANVÄNDARE OCH TILLVERKARE GÖRA NÅGOT BRA AV KUNSKAPEN – TILLSAMMANS.

Vi hade inte utvecklat produkter i vårt laboratorium om dessa redan fanns. Vi tycker nämligen inte att världen behöver ytterligare ett hudvårdsföretag. Däremot tycker vi att ett alternativ till traditionell hudvård behövs. Alternativet kallar vi Skinome Project - ett projekt som verkar för optimal hudhälsa - alltid.

Att starta Skinome Project har varit fantastiskt på många sätt. Resan hit har dock inte varit lätt och vi har stött på en hel del utmaningar. Att helt behöva tänka om och tänka nytt och gå bort ifrån hur traditionell hudvård utvecklas, tillverkas och förvaras har visat sig vara lättare sagt än gjort. Det finns också ett regelverk som vi måste förhålla oss till som inte är anpassat för en helt ny typ av hudvård.

Tillsammans med Skinome Projects formuleringskemister från Frankrike (denna expertis är i stort sett omöjlig att hitta i Sverige) har jag tillbringat otaliga timmar i vårt laboratorium, som vi byggt upp själva i hjärtat av Stockholm. Utan eget labb hade det varit omöjligt att göra de flera tusen provformuleringar som vi gjort innan vi nu lyckats med det jag hela tiden har haft som mål – att skapa hudvård för hudens bästa.

Trots att vi kommit mycket långt på vägen känner jag en stor ödmjukhet inför att driva Skinome Project och på så sätt driva en förändring i hudvårdsbranschen. Det är inte helt lätt, och jag inser också dilemmat som andra företag står inför när det gäller gamla regelverk och svårigheter att navigera i ett så nytt fält som mikrobiomet.

Mitt mål med Skinome Project är att bidra till bättre hudhälsa genom att förmedla kunskap och den senaste forskningen om huden och hudvård på ett enkelt sätt och på detta sätt bidra med en positiv förändring av hudvårdsindustrin. Vi kommer i takt med nya upptäckter att fortsätta utveckla och förändra våra egna produkter, alltid med fokus på att sätta huden först. Mycket har hänt sedan jag gav ut Hudbibeln men samtidigt känner jag att det här är bara början.   

Johanna Gillbro
Grundare Skinome Project

OM JOHANNA GILLBRO

Johanna Gillbro har doktorerat inom experimentell och klinisk dermatologi vid University of Bradford i England.

Under doktorandtiden i Storbritannien fokuserade Johanna Gillbro på hudens pigmentering och innebörden av oxidativ stress i huden på patienter med hudsjukdomen vitiligo. Johanna Gillbro tog examen i experimentell dermatologi år 2006 och har idag mer än 15 års erfarenhet inom dermatologi och är specialist på huden och på hur vi ska ta hand om den.

Johanna Gillbro har publicerat många vetenskapliga artiklar inom ämnet dermatologi och är den mest citerade författaren i tidskriften International Journal of Cosmetics. Hon har även vunnit pris för bästa vetenskapliga artikel inom ”cosmetic science”  Hon har skrivit flera bokkapitel om hudens funktion och forskningsmetoder därav. Hon har även varit gästredaktör för tidskriften Cosmetics och hon är ofta inbjuden på internationella dermatologiska konferenser för att presentera sina forskningsresultat.

Hon har tagit ett antal patent på ett flertal innovativa nya aktiva ingredienser för hudvård. Johanna Gillbro har haft roller som forskningsledare inom anti-age behandlingar, hudens barriärfunktion och hyperpigmentering. Hon har också lett forskning av aktiva ingredienser för hudvård samt varit innovationschef inom hudvårdsindustrin.