Prev page Next page Back to Blog
Boosta din hud med våra koncentrat - en guide

Det finns flera anledningar till att du ska inkludera ett av våra koncentrat i din hudvårdsrutin. Den främsta är att det är ett effektivt sätt att öka fukthalten i huden samtidigt som du med hjälp av flera aktiva ingredienser får fördelar som exempelvis minskad rödhet, slätare hud, jämnare hudton samt en reduktion av rynkor och fina linjer. I vårt sortiment har vi idag tre olika koncentrat - Probiotic Concentrate, Night Active Retinol och Night Active Control. De är utvecklade för olika behov och för att delvis ge olika effekt. Vilken hudtyp och vilka behov just din hud har styr vilket koncentrat du ska välja. I denna korta guide vill vi hjälpa dig att välja rätt.

Probiotic Concentrate

Vem ska använda Probiotic Concentrate? Du som har känslig, normal, torr eller mogen hud och vill stärka barriärfunktionen, balansera hudfloran och förbättra hudtexturen.

Probiotic Concentrate är den första hudvårdsprodukten utvecklad i Sverige som innehåller probiotika, det vill säga levande mjölsyrabakterier (Lactobacillus Reuteri). Varje flaska innehåller 160 miljarder goda bakterier och formuleringen är utvecklad för normal till torr hud och är även lämplig för känslig hud. I vår egen kliniska studie har deltagarna redan efter 3 veckor fått ett mer mångfaldigt mikrobiom och därmed en hud i bättre balans tillsammans med förbättrad hudtextur. Produkten lämpar sig även för en mer mogen hudtyp eftersom fina resultat även påvisats på fina linjer.

Det är en minimalistisk formulering med enbart sex ingredienser som vårdar, verkar mjukgörande och som skapar ett hudliknande lager tack vare vissa ingrediensers kemiska struktur som förbättrar hudens återfuktning och barriärfunktion.

Probiotic Concentrate kan användas både morgon och kväll. Det räcker med en gång per dag men om du känner behov av ytterligare fukt under dagen kan du blanda med din fuktkräm även på morgonen.

Probiotic Concentrate är dermatologiskt testad för känslig hud i ett externt testlaboratorium. Det är en kosmetisk produkt och inte en medicinsk produkt men vi vill ändå nämna att i vår egen kliniska studie så uppgav ca 30 procent av deltagarna (totalt deltog 32 personer i studien) att de var diagnostiserade med eksem eller atopiskt eksem och produkten fungerade mycket bra för dem.

Night Active Retinol

Vem ska använda Night Active Retinol? Du som har normal, torr eller mogen hud och vill stärka barriärfunktionen, få rejält med återfuktning samt förebygga och minska ålderstecken så som fina linjer, rynkor och ojämn pigmentering.

Night Active Retinol innehåller en hög andel aktiva ingredienser med vetenskapligt bevisad effekt. I vår egen kliniska studie har vi sett att produkten ger en slätare hud, mindre fina linjer och färre rynkor. Detta koncentrat innehåller hudeget retinol (0,06%) som påverkar kollagenbildningen i huden vilket ger huden mer spänst och support. Vi använder just hudeget retinol då det har en så pass liten molekylstorlek att det kan penetrera huden. 

Night Active Retinol fungerar som en riktigt fuktbomb för din hud tack vare ingredienser som acetyl-glucosamin, som är byggstenen till hyaluronsyra och som binder fukt och därför ökar fukthalten i huden. Niacinamid bidrar till en jämnare hudton och zinc ascorbate bidrar till att minska oregelbunden pigmentering.

Night Active Retinol använder du på kvällen då den innehåller retinol och denna ingrediens är ljuskänslig.

Night Active Retinol är dermatologiskt testad i ett externt testlaboratorium. Eftersom formuleringen innehåller en hög andel aktiva substanser såsom retinol rekommenderas inte produkten till dig med hyperkänslig hud, välj då Probiotic Concentrate. Om du däremot inte har känslig hud så kan du om du vill kombinera Night Active Retinol med Probiotic Concentrate, t ex om du behöver extra fukt under dagen och vill addera Probiotic Concentrate i din fuktkräm på morgonen.

Antingen använder du då Probiotic Concentrate på morgonen och Night Active Retinol på kvällen. Om du föredrar att använda koncentraten endast kvällstid så tar du 1 pump av Probiotic Concentrate samt en pump av Night Active Retinol och blandar ut i din fuktkräm till kvällen. Det fungerar också bra att alternera användningen så att du använder Probiotic Concentrate och Night Active Retinol varannan kväll. Detta gäller även för Night Active Control.

Night Active Control

Vem ska använda Night Active Control? Du som har kombinationshud (d v s normal/torr men med feta partier), oljig eller aknebenägen hud och vill stärka barriärfunktionen, minska porstorleken och kontrollera sebumproduktionen. Den passar även mogen hud då den innehåller retinol som förebygger och minskar ålderstecken så som fina linjer, rynkor och ojämn pigmentering.

Night Active Control är en mycket lätt formulering som innehåller en hög andel aktiva och hudegna ingredienser så som zink, bisabolol, lecitin, squalane, laktobionsyra och hudeget retinol (0,1%). Vi använder just hudeget retinol då det har en så pass liten molekylstorlek att det kan penetrera huden.  Formuleringen stärker hudbarriären, förbättrar hudtexturen och ökar hudens fasthet samt återfuktar huden och motverkar irritation och rodnad. Prebiotika ger näring åt hudmikrobiomet för att balansera hudfloran. Night Active Control bidrar till att kontrollera sebumproduktionen, verkar porförminskande och har en utjämnande effekt. 

Night Active Control är dermatologiskt testad i ett externt testlaboratorium. Eftersom formuleringen innehåller en hög andel aktiva substanser såsom retinol rekommenderas inte produkten till dig med hyperkänslig hud. Om du har kombinations-, oljig- eller aknebenägen hud och är väldigt känslig så kontakta oss gärna på info@skinome.se så kan vi ge en individuell rekommendation om du vill addera ett koncentrat till din Skinome-rutin.

SKIN ACADEMY